Bemutatkozás - Pilot

2015. április 27. 15:17 - Mr.Hodgkin

A történet amit a következőkben mesélek el valamikor 2014 tavaszán kezdődik az első kórházba kerülésemmel, annak okaival és vizsgálatok sokaságaival. A bejegyzések részben kronológiai sorrendet figyelembe véve következnek egymás után.

A blog indításának oka, hogy sokan kérdeztetek a daganatról, kezelésekről, hogylétemről. Úgy gondolom, hogy így tudom legjobban megosztani veletek az elmúlt és a következő hónapok élményeit. Nagyon köszönöm, és hálás vagyok azért a sok támogatásért és szeretetért, amit tőletek kaptam. 

A rengeteg kezelés alatt sok sorozatot néztem meg, ezért az új hobbimat itt ott beleszövöm majd a bejegyzésekbe. Tehát kedves barátok és olvasó, egyelőre 3 évadot rendeltem be magamtól, lássuk: (spoiler alert!!!)

  • S01 - a betegség kutatása, vizsgálatok, diagnózis
  • S02 - kezelés megkezdése, kemoterápia imádata
  • S03 - őssejt beültetés és azutáni élet

Lesznek még rendezői kommentek a táplálkozással, kórházi életvitellel, szobatársak túlélésével és kezelésükkel kapcsolatban, meg persze cicás gifek. Ha valami kimarad, vagy kíváncsiak vagytok írjátok meg.

 

Röviden

Az élet besorsolta nekem a limfóma nevű betegséget, annak is egy különleges ritka mixét. Nagy sejtes  Non-Hodgkin és nagy sejtes Malignus limfóma.

A limfómáknak négy stádiumuk van, nekem sikerült a legrosszabb negyediket elérni. A stádiumod besorolása  a kezelések számát és komolyságát jelenti számodra, de a lényegen nem változtat, hogy meg kell gyógyulni. 

A daganatos csomókból akadt bőven, a következő helyeken fordultak elő:

  • 2 lépben
  • 2 a májban
  • rengeteg a hasfalban (20-25?)
  • gerincen és bordákon
  • tüdőben
  • nyak és környéke

A legnagyobb 8,5 centi átmérőjű volt, ami azért már egészen dicsőséges méret. 

A blog cím margójára

mrhodgkin - a non-t kihagytam - pontblogponthu, mert a tartalom szempontjából teljesen mindegy a pontos diagnózis. Nem a betegség számít, hanem a gyógyulás. A mrnonhodgkin túl hosszú lett volna.

 

Rock 'n' Roll

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrhodgkin.blog.hu/api/trackback/id/tr897383640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása